Bij fysiotherapie Ellekoot ben je altijd in goede handen

Fysiotherapie Ellekoot

Fysiotherapie Ellekoot bevindt zich in Veenendaal. Zoals vele weten is sporten goed voor je. Niet alleen houd je je lichaam fit en gezond, maar is het ook mentaal goed voor je. Doordat je met je gedachten ergens anders bent, werkt het stress verminderend. Naast de vele voordelen loop je echter ook het risico op een blessure. Een blessure kan in vele vormen voorkomen, net als de manieren hoe je ze kan oplopen. Denk hierbij aan je verstappen en vervolgens je enkel te verzwikken.

Warming-up

Fysiotherapie Ellekoot ondersteunt je

Het oplopen van een blessure is nooit prettig. Het is daarom ook belangrijk dat er snel en op de goede manier gehandeld wordt. Koelen helpt de zwelling en pijn tegen te gaan, maar wikkel een ice-pack wel in een handdoek. Dit is namelijk beter voor je lichaam dan een koude bron direct op je huid te krijgen. Wil je koelen door middel van water? Laat de straal dan boven de pijnlijke plek op je lopen in plaats van er direct op.

Het is verstandig om een arts naar de blessure te laten kijken. Je lichaam kan een flinke klap hebben opgelopen. Hierdoor kun je beter laten uitsluiten of er bijvoorbeeld geen scheurtjes in een pees, spier of bot zijn ontstaan. Door de kennis en apparatuur kan een arts je hier verder mee helpen. Door de blessure zal je lichaam tijd nodig hebben om te kunnen herstellen. Tegenwoordig kan je ook zelf een afspraak maken bij de fysiotherapeut zonder een doorverwijzing.

Doorverwijzing

Verschillende expertises

Bij fysiotherapie Ellekoot kan je voor meerdere scenario’s terecht. Bij een sportblessure kan je een afspraak maken bij een van de sportfysiotherapeuten. Aan de hand van jouw informatie kunnen zij een behandelingsplan voor je maken. Hierbij is elke behandelingsplan anders, waarbij wordt ingespeeld op jouw blessure. Hierdoor zal je weer snel aan het sporten zijn.