Zere tenen? Dit kun je doen!

Logo_footlogics.nl3_1Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een pijnlijke teen, bijvoorbeeld na het stoten van de teen of nadat er iemand op je teen is gaan staan. Als je slechts een zere teen hebt, is dit niet erg en bovendien eenvoudig te verklaren. Heb je echter te maken met meerdere zere tenen, dan is er een andere verklaring nodig. Wat de oorzaak van meerdere pijnlijke tenen precies is en hoe je de vervelende klachten van jouw pijnlijke voeten kan verminderen, lees je in dit artikel.

walkingmanPijnlijke tenen door verkeerd schoeisel

Als je meerdere zere tenen hebt, wordt dit in de meeste gevallen veroorzaakt door verkeerde schoenen. Verkeerde schoenen zijn niet zozeer schoenen van slechte kwaliteit, maar wel schoenen die jouw voeten niet voldoende ondersteunen bij het lopen. Dit hoeft overigens niet aan de schoenen te liggen, want zelfs de beste schoenen ter wereld kunnen nog pijnlijke tenen veroorzaken. Welke schoenen goed zijn voor jou, is namelijk helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

KIDS_Small-300x272Het behandelen van pijnlijke tenen

Als je pijnlijke tenen hebt door het verkeerde schoeisel te dragen, is dit erg eenvoudig op te lossen. Zo heb je geen operatie nodig, hoef je geen nieuwe schoenen aan te schaffen en hoef je ook niet naar de fysiotherapeut, maar kun je eenvoudig steunzolen in jouw schoenen gebruiken die ervoor zorgen dat je voeten voldoende ondersteuning krijgen. En krijgen de voeten eenmaal de juiste ondersteuning, dan verschuift het drukpunt van jouw voeten niet meer naar de voorkant en heb je geen pijnlijke tenen meer. Je hoeft dus helemaal niet voor altijd met pijnlijke tenen rond te blijven lopen of andere schoenen te kopen, want het aanschaffen van steunzolen van Footlogics kan ook al meer dan voldoende zijn om jouw klachten direct te verhelpen.