Ik ben 50 jaar jong en een van mijn grootste passies is wandelen. Ik wandel elke dag en probeer dan ook ongeveer 10 km af te leggen. Voor velen op mijn leeftijd klinkt dit ontzettend veel, maar toch valt het nogal mee. Ik heb er in ieder geval geen moeite mee, maar dat is misschien omdat ik eraan gewend ben. Voor een ander kan dat natuurlijk weer heel anders zijn. Nu moet ik wel zeggen dat ik de laatste tijd last heb van pijn aan mijn knie. Ik weet niet of dit precies met het wandelen te maken heeft, of gewoon omdat ik toch op leeftijd geraak.

lichaam

De pijn was tot nog toe niet zo heel erg, en meestal gaat het vanzelf weg als ik langer loop. Vorige week sloeg het lot echter toe, want toen ik in de avond van het wandelen kwam, had ik plotseling een zere knie en hij werd ook rood en was enkele uren later zelfs gezwollen. Dat is natuurlijk geen goed teken! Ik dacht echter dat het vanzelf over zou gaan en heb simpelweg wat ijs erop gelegd. Jammer genoeg was het de volgende dag nog steeds niet weg en voelde mijn knie ook erg stijf. Wandelen zat er dus niet in. Wat een teleurstelling!

CroppedImage320180-trainingsruimte

Mijn man wilde dat ik naar de dokter zou gaan ermee en op zijn aanraden deed ik dat toen ook maar. Het was wel met tegenzin, want ik wilde geen slecht nieuws horen. Gelukkig viel het allemaal nog wel mee, want mijn dokter zij toen dat ik beter voor fysiotherapie Veldhoven zou kunnen kiezen. Volgens hem zou dit het probleem oplossen. Zo gezegd, zo gedaan. Enkele weken later ging het alweer veel beter en nu kan ik ook weer wandelen. Ik ben dus helemaal content!