Waarvoor heb je een Dagbesteding nodig?

Dagbesteding

Een Dagbesteding hoor je natuurlijk wel vaker wat van. Vooral als het gaat om verzorgen is dit erg belangrijk. De reactie die we vaak horen. Maar als je eenmaal over de drempel bent, geniet je er met volle teugen van. Happy hour met leeftijdsgenoten die net als jij alle tijd hebben om te kletsen. Mensen die dezelfde hobby’s hebben of van herinneringen houden. Even de krant doorbladeren en koffie en koekjes drinken. Het is goed voor iedereen. Ben je op zoek naar dagactiviteiten bij jou in de buurt? Er is altijd een kinderdagverblijf ZorgAccent bij jou in de buurt. Ben je creatief? Zou je willen spelen? Laat het ons weten en wij zorgen ervoor dat je deze mensen leert kennen vanaf een toffe locatie in de buurt. Ben jij een echte buitenmens? Dan is Zorgboerderij misschien iets voor jou! Wat voor soorten bestedingen heb je? Iedereen is immers uniek en iedereen haalt zijn vreugde uit verschillende dingen. De een houdt van een gezellige huiskamer met tijd en ruimte om te kletsen, terwijl de ander geniet van een wandeling of activiteit op de verpleeg boerderij. De meeste bedrijven bieden iets anders aan en we horen graag waar jij blij van wordt. Het evenement vindt plaats in een warme sfeer. Tussen de middag eten we samen warme gerechten of broodjes. Deelnemers die willen helpen met koken en tafeldekken. Na het eten gaan we samen opruimen en afwassen. Organiseer een dag met je vaste begeleider Aan het begin van de dag krijg je een vaste begeleider toegewezen. Hij of zij bespreekt met jou hoe het gaat en hoe je de dag wilt doorbrengen. Op basis hiervan geven wij invulling aan jouw dagplanning. Het behandelteam bestaat naast jouw leidinggevende uit een verpleeghuisarts, een psycholoog en een maatschappelijk werker.

Dagbesteding

Waar vallen dagbestedingen onder?

Bij goede Hulp in de huishouding kan er een goede besteding voor de dag georganiseerd worden. Dagactiviteiten helpen bij het geven van zinvolle uitleg van uw dag. Zorgaanbieders bieden activiteiten en programma’s voor mensen met een handicap. Voor dagbesteding ben je verplicht een eigen bijdrage te doen aan het CAK. Al deze dagactiviteiten vallen onder een bepaalde wet. Deze heet de WMO. Wie komt in aanmerking voor deelname aan dagactiviteiten? Ben jij ouder dan 18? en professionele dagactiviteiten vereisen vanwege ziekte, handicap of hoge leeftijd, en heb geen indicatie over wetten voor langdurige zorg. Verder kan je niet genoeg hulp krijgen van je eigen omgeving (zoals van je partner, familie of anderen) Bij al deze opties is het voor jou mogelijk om een besteding om de dag aan te vragen. Deze regels zijn er om een beetje onderscheid te houden.

Lukt de huishoudelijk hulp niet?

Kun je (tijdelijk) geen huishoudelijk werk doen? Wij regelen passende huishoudelijke diensten voor jou! Zo kun je zo lang mogelijk in uw huis blijven wonen. Je maakt samen een afspraak om rekening te houden met jouw wensen. Met deze afspraak is er een soort kennismaking waar jouw wat vragen gesteld gaan worden.