Psycholoog Nederland: voor online psychische hulp

psycholoog

Onze wereld speelt zich voor een steeds groter deel digitaal af. We shoppen online, we vergaderen digitaal en kinderen volgen hun lessen online. Wist je dat je ook voor psychische problemen online ondersteuning kan krijgen? Sta je hier huiverig tegenover, omdat je het idee hebt dat het niet mogelijk is om goed contact te krijgen op afstand? Of ervaar je een drempel, omdat je je afvraagt of de verbinding wel veilig is en je privacy wel voldoende bewaakt wordt? Hierin kunnen we je vast geruststellen. De online psycholoog Nederland maakt gebruik van beveiligde systemen. Ook wordt de communicatie tussen jou en de psycholoog beveiligd en versleuteld. Jullie hebben contact via een beveiligde berichtenservice en ook is videobellen mogelijk.

No-nonsense aanpak

psycholoog

Ben je niet zo van het praten over jezelf en vind je jezelf daar te nuchter voor? Je hoeft niet bang te zijn dat de sessies met de psycholoog online te zweverig worden. Je zult al gauw merken dat de psycholoog een doelgerichte aanpak hanteert en dat er ook zeker ruimte is voor humor. Tijdens een intakegesprek maak je kennis met de psycholoog en doet hij zijn werkwijze uit de doeken. Op basis van het eerste gesprek wordt het behandelplan opgesteld. Als de kennismaking voor jou voldoende perspectief biedt en vertrouwen geeft, worden de vervolgafspraken ingepland. De behandeling is kortdurend en praktisch. De behandeling is erop gericht om jou in je kracht te zetten. Het grote voordeel van een online psycholoog is de flexibiliteit. Afspraken hoeven niet tijdens kantooruren plaats te vinden. Vind je het lastig om een behandeling te combineren met werk of de zorg voor kinderen? Laat je hierdoor niet tegenhouden, want ’s avonds en in het weekend is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Zonder reistijd is dit in een druk leven bovendien veel makkelijker in te plannen. Gewoon thuis vanuit je vertrouwde omgeving werk je aan jezelf.

Met welke problemen kan ik terecht?

Soms zit je even niet zo goed in je vel of misschien is er veel meer aan de hand. De online psycholoog Nederland is van vele markten thuis. De behandelaar heeft jarenlange ervaring met de behandeling van diverse problemen. De behandeling is maatwerk en hiervoor kunnen verschillende behandeltechnieken worden ingezet. De meeste technieken zijn ook online goed toe te passen. Het leven gaat niet altijd over rozen en soms loop je vast. Blijf hier niet te lang mee rondlopen. Hoe eerder je hulp inschakelt, hoe beter het vaak lukt om een oplossing te vinden voor je problemen. Je hoeft je niet te schamen als je je problemen niet zelf op kan lossen. Je bent niet gek als je naar een psycholoog stapt. Heel veel mensen zoeken op een bepaald moment in hun leven hulp, omdat ze er niet meer zelf uitkomen. Helaas is daar nog veel schaamte over en dat is zonde. Laat je door eventuele schaamte of twijfels niet tegenhouden. Maak online een afspraak voor een kennismaking en ervaar het fijne gevoel dat je eindelijk aan de slag gaat met je problemen.