Oxazepam steeds meer in gebruik

Oxazepam is een kort tot middellang werkende medicijn. Het wordt gebruikt voor de behandeling van onder andere angst en slapeloosheid. Het wordt voorgeschreven voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen. Ook wordt het voorgeschreven voor personen die last hebben van angststoornissen.

Bij slapeloosheid schrijft de dokter niet zomaar een medicijn voor. Voor een geneesmiddel is alleen plaats in uitzonderingsgevallen, zoals bij acute ernstige slapeloosheid of ernstig disfunctioneren overdag, en dan alleen kortdurend gedurende enkele nachten.

Steeds meer in gebruik

Veel mensen hebben dagelijks met een bepaalde druk te maken. Of het nou op het werk is of op school, of het nou gaat om financiële of psychische problemen. Dit kan ervoor zorgen dat mensen slecht of niet in slaap kunnen vallen. Het is dus heel makkelijk om te vragen naar een recept voor een slaapmiddel. Door langdurig gebruik kun je er op een gegeven moment verslaafd aan raken. Belangrijk is om eerst de oorzaken van slapeloosheid te onderzoeken, alvorens men overgaat tot het gebruik van een slaapmiddel. Na het gebruik te hebben kun je aan de arts vragen hoe je het best kunt afbouwen. Doe je dit niet dan kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden. Neem dit medicijn precies zoals het is voorgeschreven door de arts. Je mag het niet in grote hoeveelheden innemen of langer dan door de arts is aanbevolen. Het is dus belangrijk dat je de aanwijzingen volgt op je recept. Oxazepam dient slechts voor een korte periode te worden gebruikt.

Wanneer oxazepam niet te gebruiken

Oxazepam kan aangeboren afwijkingen veroorzaken bij een ongeboren baby. Gebruik het dus niet zonder toestemming van de arts. Ook als je borstvoeding geeft is het af te raden. Oxazepam kan in de moedermelk terechtkomen en kan dus de baby schaden.