Ooglidcorrectie voor en na, wat moet je verwachten?

Ooglidcorrectie voor en na foto’s, op internet struikel je er bijna over, zoveel staan er op. Dat is niet heel gek, er zijn namelijk enorm veel mensen die zo’n ingreep laten doen. Het is de meest voorkomende vorm van plastische chirurgie. Maar wat moet je precies verwachten van een ooglidcorrectie voor en na?

De resultaten van ooglidcorrectie voor en na

De resultaten van een ooglidcorrectie voor en na zijn over het algemeen zeer goed. De resultaten van een ooglidoperatie zullen langdurig zijn. Hoewel deze operatie meestal weinig pijn doet, kan er zwelling of een blauwe plek optreden. De meeste patiënten zijn na 10-14 dagen weer ‘toonbaar’ voor het grote publiek. Het kan echter een paar maanden duren voordat de definitieve genezing is voltooid. Hoewel verwacht kan worden dat een ooglidoperatie bepaalde aandoeningen permanent corrigeert, zul je op natuurlijke wijze blijven verouderen. Voortdurende bescherming tegen de zon zal helpen om je resultaten te behouden. Hoewel er goede resultaten van je ingreep worden verwacht, is er geen garantie. In sommige situaties is het niet mogelijk om optimale resultaten te bereiken met één enkele chirurgische ingreep en kan een andere operatie noodzakelijk zijn.

Instructies na de ooglidcorrectie

Het opvolgen van je postoperatieve instructies is essentieel voor de resultaten van de ooglidcorrectie voor en na. Het is belangrijk dat de chirurgische incisies tijdens de genezing niet worden blootgesteld aan overmatige kracht, schuring of beweging. Je arts zal je specifieke instructies geven over hoe je jezelf moet verzorgen. Het strikt en stelselmatig volgen van deze adviezen zal bijdragen aan betere resultaten van de ooglidcorrectie voor en na.

Ongemak na de operatie

Na je ooglidoperatie heb je kleine sneetjes in je ooglid die goed verzorgd moeten worden. Je zult je waarschijnlijk een paar dagen strak en pijnlijk voelen rond de ogen. Bovendien kunnen je ogen waterig, droog, kleverig, jeukerig of gevoeliger worden. Maak je hier vooral geen zorgen om, dit is vrij normaal en maakt deel uit van het herstelproces. Je zicht kan ook een paar dagen wazig zijn, in combinatie met wat lichte pijn of ongemak. Je chirurg zal je hoogstwaarschijnlijk medicijnen geven om het comfort te verhogen. Het is van het grootste belang dat je ogen en ooglid te allen tijde schoon en steriel blijven. Wrijf er dus ook vooral niet in.

Volg alle instructies van je chirurg voor het schoonmaken en verzorgen van je ogen. Tot ongeveer twee weken na de operatie zul je blauwe plekken en zwellingen ervaren. De hechtingen lossen vanzelf op na 3 tot 5 dagen na de operatie. De meeste blauwe plekken zullen na ongeveer twee weken verdwijnen. De meeste mensen kunnen hun werk hervatten na 10 tot 14 dagen na de ooglidoperatie. Het kan nodig zijn om wat oogdruppels te gebruiken om ze vochtig te houden tijdens de herstelfase. Dit maakt het genezingsproces comfortabeler en merk je een wereld van verschil na een ooglidcorrectie voor en na.