mindfulness retraite

Veel stress en weinig levensvreugde? Ga voor een mindfulness retraite

Veel mensen hebben het met name in mentaal opzicht zwaar om zich te handhaven in de drukke moderne samenleving. Stressklachten, angsten, vermoeidheid en weinig levensvreugde zijn dan ook symptomen die bij talrijke mensen voorkomen. Wat bij uitstek voor deze mensen kan helpen is mindfulness. Mindfulness omvat het zich afsluiten van alle afleidingen uit de omgeving, zodat je met je volledige aandacht bij het hier en nu bent. Dit leidt ertoe dat je je geest ‘opruimt’ en jezelf ertoe aanzet om je weer bezig te houden met die zaken die je echt belangrijk of aangenaam vindt. Een snelle manier om je stressniveaus te verlagen wordt vervolgens gevormd door een mindfulness retraite. In de alinea’s hieronder lees je de belangrijkste kenmerken van zo’n retraite.

Waarom eigenlijk een retraite?

Een retraite vindt normaal gesproken plaats buiten de eigen woonomgeving. Alleen dit feit maakt een retraite al aantrekkelijk. Even de eigen omgeving verlaten zorgt er namelijk voor dat dagelijkse beslommeringen doorbroken worden. Bovendien mag je ervan uitgaan dat een retraite plaatsvindt in een rustige omgeving in een natuurlijke setting. Ideaal om de batterij weer even helemaal op te laden!

mindfulness retraite

Hoe geef je een retraite zo optimaal mogelijk vorm?

Wanneer je inderdaad overweegt je aan te melden voor een mindfulness retraite, houd er dan rekening mee dat je wordt verondersteld deze periode in stilte door te brengen. Deze stilte laat je immers weer dichter bij jezelf komen. Als gevolg daarvan zijn zaken als internet en smartphones ongewenst. Laat je smartphone dan ook zo veel mogelijk links liggen tijdens je retraite. Zelfs het voeren van ‘normale’ gesprekken zal in principe tot een absoluut minimum moeten worden beperkt. Alleen op die manier weet je namelijk het optimale resultaat te halen uit je mindfulness retraite.