Het fijne aan een online huisarts

online huisarts

Het is voor een huisarts soms moeilijk om genoeg patiënten op een dag te zien. Dit komt doordat je maar een bepaald aantal patiënten per dag kunt spreken. Ook duurt elke afspraak een bepaalde tijd. Dit is dan ook de reden dat je maar een gelimiteerd aantal personen per dag kunt spreken. Je zou er voor kunnen kiezen om een online huisarts te worden. Je maakt dan niet alleen gebruik van fysiek contact met je patiënten. Ook kun je door middel van een sms service je patiënten spreken. Door je patiënten online te spreken kun je er meer per dag zien. Zo hoef je deur niet uit om met iemand een gesprek aan te gaan. Dit zal er dus voor zorgen dat jij op een dag veel meer mensen kunt spreken. Hierdoor kun je dus meer mensen op een dag spreken, binnen een korte periode.

Makkelijk te gebruiken

Het is voor mensen fijn als ze gemakkelijk een afspraak met hun online huisarts kunnen inplannen. Je wilt namelijk binnen enkele klikken op de knop al een afspraak gemaakt hebben. Hierbij is het belangrijk dat dit gedaan kan worden via een sms service. Op deze manier afspraken maken kost namelijk erg weinig tijd. Hierdoor wordt de stap om een afspraak in te plannen een stuk kleiner. Op deze manier zullen dus meer patiënten er voor kiezen om een afspraak bij jou in te plannen. Ook voor oudere mensen is het fijn om gemakkelijk een afspraak met hun arts te maken. Voor veel mensen met een hoge leeftijd kan dit namelijk een hele opgave zijn.

Videobellen

Door middel van Vcare is het ook mogelijk om met je patiënten te videobellen. Ze kunnen een afspraak met jou inplannen via de sms service. Op deze manier kunnen ze met een online huisarts een afspraak maken. Zo hoeft niemand de deur uit te gaan om hun dokter te kunnen spreken. Je kunt met een videogesprek wel nog steeds je patiënten zien. Alleen kun je ze niet aanraken. Voor een kleine check-up is dit dan ook niet nodig. Je plant dan dus eigenlijk een online-consult in.

online huisarts

Meerdere applicaties

Wanneer jij een online huisarts bent, komt hier veel bij kijken. De meeste van jouw zaken regel je namelijk online. Ook alle gesprekken die jij voert met patiënten doe je via het internet. Het is hierbij belangrijk dat je van verschillende applicaties gebruik kunt maken. Hierbij moet je denken aan het gebruik van een sms service, of het online kunnen bellen met mensen. Het is ook mogelijk om dossiers van je patiënten online op te slaan, en te bekijken. Dit alles kan op de computer vanaf huis worden geregeld.

Automatische overnemen

Wanneer jij met een patiënt aan het bellen bent, wil je graag snel gegevens kunnen versturen. De sms service schakelt dan ook gelijk gestuurde berichten door naar het mobiele nummer. Hierdoor ben jij ineens een online huisarts. Op deze manier kun je heel erg efficiënt verschillende patiënten spreken, en ook nog een helpen.