De voordelen van het laten uitvoeren van een labiacorrectie

Als er gepraat wordt over een labiacorrectie, dan wordt gedoeld op een schaamlipcorrectie. In de regel wordt een labiacorrectie uitgevoerd als de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Middels een labiacorrectie kan weer balans aangebracht worden. Een labiacorrectie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg die daarvoor gekwalificeerd is. Gelukkig voor vrouwen die denken aan een labiacorrectie komen er steeds meer specialist die prima in staat zijn om deze ingreep uit te voeren.

Vrouwen kunnen van hun pijnklachten af komen door het laten uitvoeren van een labiacorrectie

Het feit dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen, levert bij veel vrouwen de nodige pijnklachten op. Ze ervaren pijn bij het lopen en fietsen, als ze paardrijden en zelfs als ze een wat te strakke broek dragen. Ook kan pijn bij het vrijen ontstaan. In alle gevallen levert het echter ongewenste situaties op. Ook kan het samen gaan met en gevoel van schaamte en een afname van het zelfvertrouwen. Andere vrouwen besluiten een labiacorrectie uit te laten voeren om esthetische redenen. In dat geval is het verstandig om eerst eens goed met de chirurg om tafel te gaan. Die kan je aan de hand van voor en na foto’s een beeld geven van wat het resultaat van de operatie kan zijn.

Er wordt in eerste instantie overtollig weefsel weggenomen

In beginsel gaat het bij een schaamlip correctie om het corrigeren van de vorm en de grootte van de schaamlippen. Doel is om een beter balans te vinden bij de rest van het vrouwelijke lichaam. En in vrijwel alle gevallen slaagt de gespecialiseerde plastisch chirurg daar prima in. De reden waarom de schaamlippen te groot zijn, kun je vooral zoeken bij de factor erfelijkheid. Gelukkig echter zijn de problemen tegenwoordig prima op te lossen.

De ingreep wordt voorafgegaan door een intakegesprek

Is sprake van een labiacorrectie, dan wordt in eerste instantie overtollig weefsel weggehaald. Het gaat dan in de eerste plaats om de binnenste schaamlippen. Mocht het echter noodzakelijk zijn, dan kan ook meteen iets aan de vorm en de grootte van de buitenste schaamlippen gedaan worden. In de meeste gevallen worden de schaamlippen gecorrigeerd en verkleind tijdens de operatie. Voor de operatie daadwerkelijk plaats gaat vinden krijg je eerst altijd een intakegesprek. Je kunt dan terecht met alle vragen die je hebt en kunt jouw wensen en verwachtingen aangeven. De chirurg van www.abc-clinic.nl zal op zijn plaats aangeven wat precies de mogelijkheden zijn.

Na een week zal er een controle uitgevoerd worden; de hechtingen die gebruikt worden lossen vanzelf op

Een labiacorrectie kan zowel onder algehele als onder lokale verdoving plaatsvinden. Na de behandeling volgt vaak al binnen een week een controle. Voordeel hierbij is wel dat er gewerkt wordt met oplosbare hechtingen. Die hoeven dus nadien niet verwijderd te worden door de chirurg. Het resultaat? Dat zijn schaamlippen die er fraaier en natuurlijker uitzien. Bovendien ben je als vrouw verlost van pijn. En daar is het de meeste vrouwen toch vooral om te doen.