De voordelen en nadelen van vegan gezichtsverzorging

natuurlijke gezichtsverzorging 11

Vegan producten zijn booming, zowel op het gebied van voeding, beauty als verzorging bestaan er steeds meer veganistische alternatieven. Ze doen eigenlijk hetzelfde als de niet- veganistische producten en het is goed voor jou, dieren en het klimaat. Echter zijn er natuurlijk een aantal nadelen. Als je alles wilt weten overIK Skin Perfection: Natuurlijke gezichtsverzorging kan je verder lezen om de voor- en nadelen op een rijtje te zien. Van vegan rosacea creme tot vegan lippenstift.

De voordelen van vegan gezichtsverzorging

De voordelen van vegan producten zijn eigenlijk heel logisch: de producten zijn diervriendelijk en bevatten vaak minder chemische stoffen. Vegan producten worden dan ook niet getest op dieren. Je kunt dus met een gerust hart aan de slag met de producten. Daarbij bestaat er een kans dat je met een bepaalde allergie minder last hebt van deze allergie als je kiest voor een vegan alternatief, er bestaat namelijk een grote kans de allergenen in de niet- veganistische variant niet in de veganistische zit. Dat scheelt dus een hoop huidirritatie: er kan dus een wereld voor je open gaan!

Daarbij zijn vegan producten nagenoeg altijd minder slecht voor het milieu dan de niet- vegan variant. Op geheel natuurlijke basis is de kans op irritatie door agressieve chemische ingrediënten ook sterk verminderd. Genoeg voordelen om het eens te proberen!

De nadelen van vegan gezichtsverzorging

Echter heeft ook het gebruik van vegan gezichtsverzorging enkele nadelen. Hieronder staan er een aantal genoemd: vegan is nog geen grote markt, dus ligt de ontwikkeling op een lager pitje dan de oorspronkelijke variant, misschien is de werking dus iets minder dan je gewend bent. Daarbij zorgt de kleinere markt ook voor iets hogere prijzen, vaak liggen de productiekosten van vegan gezichtsverzorging hoger en dus de consumentenprijs ook. Vegan producten zijn soms ook minder lang houdbaar en hebben een ander gevoel dan je gewend bent, maar alles went!

Als je meer wilt weten over wat jij nodig hebt is het slim om advies van een specialist in te winnen op het gebied van verzorging of beauty.