Een avontuurlijke vakantie met het gezin

Je wil met het gezin gaan kamperen. Dit is vaak een hele onderneming, maar ook ontzettend leuk. Je kinderen maken hier herinneringen voor het leven. Verwend worden in een hotel is zeker leuk, maar zelf op avontuur en dingen beleven is natuurlijk nog veel leuker. Je hebt de droom locatie al gevonden; het prachtige Lago Maggiore in Italië. Het is immers maar een rit van 10 uur naar dit prachtige Italiaanse meer. Nu nog op zoek naar de beste campings Lago Maggiore. Deze moeten natuurlijk wel kindvriendelijk zijn, je wil natuurlijk niet dat je kids zichzelf en uiteindelijk jou gaan vervelen. 

Waarom naar Lago Maggiore

Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië en bevindt zich in een grensgebied tussen Zwitserland en Italië. Het gebied is gevuld met prachtige stranden, bergen en zelfs behoorlijk wat groen. Het gebied is dus niet alleen het bezoeken waard vanwege het water, maar ook de natuur. Er kan hier prachtig gewandeld worden en ook gefietst. Er zijn vele stadjes in de buurt. Deze zijn ook leuk om met de auto te bezoeken en vervolgens uren over de boulevard te wandelen. Je vindt er dan ook vele restaurantjes en winkeltjes. Hier kun je natuurlijk de bekende Italiaanse keuken proeven, laat je smaakpapillen maar verwennen. 

De kinderen gelukkig maken

Je vindt vele campings rondom Lago Maggiore, ga je kamperen met je kinderen dan is het zeker aan te raden voor een kindvriendelijke camping te kiezen. Let bij het zoeken naar de perfecte camping op de volgende twee zaken; ten eerste, is er een animatieteam aanwezig. Een animatieteam betekent 2 dingen, blije kinderen en gelukkige ouders. Ook eens een paar uur voor jezelf terwijl je kinderen het ook nog eens onwijs leuk hebben? Zoek dan zeker naar een camping met animatieteam of kidsclub. Ten tweede, een camping met een zwembad is voor kinderen een echte aanrader. Zij vervelen zich snel en zullen niet altijd in het meer wil zwemmen, afwisseling houdt de vakantie leuk.