Welke uitvaartverzekering past bij mij?

uitvaartverzekering

Het is voor nabestaanden altijd fijn als zij weten hoe jouw uitvaart in Amersfoort eruit moet komen te zien. Wil je bijvoorbeeld gecremeerd of begraven worden? En wil je het eenvoudig houden of heb je liever een uitbundig afscheidsfeest met drankjes en muziek? Dit zijn allemaal zaken waar je van te voren over na kunt denken. Ook heel belangrijk daarbij is de uitvaartverzekering. Er bestaan namelijk diverse soorten verzekeringen. Zo heb je bijvoorbeeld de kapitaal uitvaartverzekering, natura sommenverzekering en de naturaverzekering. Welke verzekering bij jou past is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Om je alvast een eindje op weg te helpen zetten wij de belangrijkste kenmerken voor je op een rij.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering is simpel gezegd een uitvaartverzekering in geld. Wanneer jij komt te overlijden wordt er een som geld uitgekeerd aan de nabestaanden zodat jouw uitvaart hiermee geregeld kan worden. Zij zijn overigens niet verplicht om dit geld aan de uitvaart te besteden. Het mag dus ook ergens anders voor gebruikt worden. 

Natura sommenuitvaartverzekering

Deze verzekering vergoedt uitvaart gerelateerde diensten. Hierbij wordt dus geen geldsom uitgekeerd. De verzekeraar vergoedt enkel de kosten van de uitvaart tot het maximaal verzekerde bedrag. Met deze vorm van verzekering leg jij vooraf precies vast hoe jouw uitvaart eruit zal komen te zien. Hebben de nabestaanden aanvullende wensen? Dan zullen zij deze kosten zelf moeten bekostigen. 

Combinatie uitvaartverzekering

Daarnaast bestaat er ook een combinatie van bovenstaande verzekeringen. Dat betekent dat er een deel vrij komt voor het betalen van de door jouw vastgelegde wensen omtrent je uitvaart én een extra geldbedrag. Het geld uit de kapitaalverzekering is hierbij weer vrij besteedbaar en hoeft dus niet verplicht te worden besteed aan de uitvaart.

Welke verzekering moet ik kiezen?

Wij begrijpen dat de keuze voor een uitvaartverzekering niet makkelijk is. Om te bepalen wat voor jou de beste keuze is, is het verstandig om even stil te staan bij de volgende vragen:

  • Wil je dat de verzekeraar uitkeert in geld, diensten of een combinatie?
  • Welke wensen en voorkeuren heb je?
  • Hoeveel premie ben je bereid te betalen?
  • Vind je het belangrijk dat nabestaanden het vrijgekomen bedrag besteden aan jouw uitvaart of juist niet?

Wanneer je op zoek bent naar meer advies en informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen met een uitvaartverzekering en/of uitvaartverzorger. Neem bijvoorbeeld contact op met Persoonlijk Afscheid en bespreek samen de mogelijkheden.