Heb jij ook last van fungal acne? Lees dan snel verder!

Fungal acne kan erg vervelend zijn en veel mensen hebben ermee te maken. Deze soort acne bestaat uit gistpuistjes die rood kunnen zijn en erg kunnen jeuken. Heel vervelend dus en daar wil je vast snel vanaf! In dit artikel staan een aantal tips die jou kunnen helpen om van je fungal acne af te komen. Daarnaast zijn er tegenwoordig een hoop producten die jou kunnen helpen om het ontstaan van acne te verminderen. Benieuwd geworden? Lees snel verder!

Een ander woord voor fungal acne is dus gistpuistjes. Deze puistjes komen vooral voor bij jongeren. In eerste instantie lijkt deze vorm van acne erg op normale acne, maar er zijn toch grote verschillen. Fungal acne ontstaan namelijk op een heel andere manier dan normale acne. Normale acne ontstaan namelijk vanuit een bacterie en deze acne ontstaat vanuit een gist. Daarnaast kan fungal acne, in tegenstelling tot normale acne, erg jeuken. Verder zijn fungal acne gistpuistjes die gelijkmatig, in gelijke grootte, verdeeld zijn over de huid. Normale acne varieert juist vaak in grootte. Ook kun je gistpuistjes niet uitknijpen en normale puistjes wel.

Kortom, er zijn dus veel verschillen tussen normale acne en fungal acne. Daarom is het des te belangrijk om de aanpak van deze acne ook op een andere manier aan te pakken dan normale acne! Daarom zal uitgelegd worden hoe je gistpuistjes kunt behandelen en adviseren wij daarnaast om gebruik te maken van ons grote assortiment van fungal-acne safe producten.

Hoe ontstaat fungal acne?

Het ontstaan van gistpuistjes komt dus door de aanmaak van gist, waar normale acne ontstaat als gevolg van een bacterie. Vaak kan een warm klimaat, te dichte kleding en het gebruik van vette crèmes het ontstaan van gistpuistjes doen verergeren. Veel zweten is een grote oorzaak van het ontstaan van gistpuistjes. Gistpuistjes ontstaan door een heftige reactie op gist. Er zijn bepaalde ingrediënten die fungal acne kunnen verergeren, zoals:

  • Oliën en vetzuren
  • Vetzuur-esters
  • Kokosolie
  • Gefermenteerde ingrediënten

Naast het gebruiken van de juiste producten, is voeding ook cruciaal dus.

Hoe behandel je fungal acne?

Fungal acne is gelukkig niet lastig om te behandelen! Ten eerste kan het verminderen van het eten van bovenstaande producten ervoor zorgen dat er minder gistgroei plaatsvindt waardoor het ontstaan van de gistpuistjes kan afnemen. Daarnaast zijn er verschillende crèmes voor het verminderen van acne. Maar doordat gistpuistjes vaak ontstaan door te vette crèmes, kunnen bepaalde skincare producten uit ons assortiment ook erg bijdragen aan het tegengaan van gistpuistjes.

Bij Korean Skin Care hebben wij een grote hoeveelheid aan acne safe producten! Deze producten zijn op zo’n manier samengesteld dat ze jou helpen om de acne tegen te gaan. Dit betekent dat er in de producten geen gebruik wordt gemaakt van ingrediënten die de fungal acne kunnen verergeren, zoals vetten en oliën. Deze producten hebben dus geen versterkend effect op de aanmaak van gist. Naast dat we cleansers, crèmes en toners hebben, hebben we ook fungal acne safe maskertjes, zonnebrand en douchegel. Via onze webshop koreanskincare.nl/” style=”text-decoration:none;”> www.koreanskincare.nl kom je terecht bij ons grote assortiment. Dus heb jij last van acne? Neem dan snel een kijkje bij al onze producten.